fredag 24 juni 2011

Torsdag 23 juni

Godmorgon (gäsp) trötter här.

Gårdagen började med att skönhetssömnen stördes av att ledarna piskade oss med ris, andra hälften av oss blev väckta av kastrullock. För oss trötta var väckningen inte det bästa som hände.

På morgonjumpan körde vi under hökens vingar kom i regnet. Sedan vandrade vi halvsovandes till frukosten. Efter att vi fått i oss dagens viktigaste mål begav vi oss till den efterlängtade konfaläsningen.

Vi diskuterade lamt om mobbning och andra tråkigheter eftersom dagens tema var ökenpärlan. Sedan fick vi Kishti-prickar av alla möjliga färger i pannan när vi sov på golvet. Vi blev tillsagda att dela in oss i grupper så vi var duktiga och delade in oss efter färg som normala människor skulle gjort. Patricia som var den enda som hade färgen svart fick inte vara med i någon grupp. Efteråt lyfte de fram att vi hade kunnat dela in oss i vilka grupper som helst, att färgerna inte spelade någon roll.

Till lunch fick vi fisk vilket alla inte uppskattade högt. Sedan hade vi sysslor och vi i trötter skulle ta hand om trapphuset. Tjejerna var duktiga och fixade i ordning skorna i färgordning, medan killarna winade för att de skulle sopa trapporna.

Sedan satte vi oss på cyklarna och trampade iväg till träningen som var Gök-OL som gick ut på att samla så mycket poäng som möjligt genom att få klädnypor som satt vid några av kontrollerna. Jan1 blev utropad till Tjejgöken, Killgöken fick Mattias och Storgöken fick Erik. Det var några som tog ett uppfriskande dopp i hopp om att bli lite piggare, men… nåahie (skånsk brytning).

Middagen var azzum! Vi fick köttfifan! Sedan var det några som gick på en liten shoppingrunda i storstaden Eksjö, resten rökte brajj! (Fast näej.) Sedan blev vi utskickade över Eksjö i regnet för att hitta svar på konstiga frågor så som: vad heter kassören på sibylla? (fanns inte ens), var finns det billigast godis? Och vad kostar chokladbollar på Lennarts? (det var stängt).

Sedan hade vi kvällsfika och andakt som bestod av sång och ett trevligt kapitel ur Berts Dagbok. Vi avslutade andakten med kramringen och till allas stora glädje var även Rämmal med (!!) Men dock var han klädd i skyddsdräkt för att undvika tjejbaciller..

Ett tröttsamt godnatt av tröttsamma konfirmander i trötta trötter:

Mäster grisgöken, Storgöken, Finnen, Kakan, Kinderägget och stamfader Omar.

Även grattis till min pappa som fyllde årJ // Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar