fredag 24 juni 2011

Fredagen 24/6, alltså midsommar

Tjo bre, Kloker här igen!

Det har redan gått en vecka och vi längtar inte hem (förlåt mamma och pappa)

Igår var det midsommar så vi fick vår efterlängtade sovmorgon. Tyvärr var det endast 30 minuter. Vi hade morgongympa som vanligt och idag dirigerades den av vår egen militär Linnea. Det var styrketräning i det blöta gräset. Och bara så ni vet så är Pi 3.14159265358979323846264338327950288. Det är vår egna kloka Oscar som kan de siffrorna! Vi sjöng för Gud och kunde nu äta frukost med gott samvete. Idag fick vi både havregrynsgröt och mannagrynsgröt.

Sedan blev det en riktigt kall cykeltur bort till placet där vi skulle fira midsommar. Ett litet kapell var det. Vi räknade ut att alla 76 konfirmander cyklade 456km tillsammans fram och tillbaka. Vilket är 45 mil och 6 kilometer. Väl framme gick de flesta för att plocka blommor till midsommarstången och huvudkransarna. Vi gjorde kransar som passade precis på pricken. En del gjorde fågelbon och andra missberäknade totalt och fick halskransar.

Vi beräknade även att midsommar stången skulle ta 1h och 12min och vet ni vad? Det gjorde det! Sedan var tipspromenad och eftersom vi ändå kan allting och inte behöver bekräftelse på det så lät vi andra vinna. Vi dansade Små grodorna på en parkering runt vår hemmagjorda midsommarstång, precis som andra normala svenskar brukar göra. Lunchen bestod av fika efter en liten Gudstjänst med sånger. Snålt, fast många tog lite mer kaka och saft än andra.

Hemåt bar det och vi städade trapporna fint. Efter sysslorna hade vi fritid fram till middagen. Vissa degade och andra käkade kebab.

Efter många timmars väntan var det mat som kunde varit den bästa under lägret om inte köttet hade varit rått. Vissa uppskattade dock detta och var nöjda med middagen.

Efter middagen var det den underbara lugna stunden som vår familj bara använder till att fila på huvudräkningen och filosofera… eller?

Sedan var det dags för en poängjakt i familjerna mot läger Nords familjer. Även nu var vi snälla och lät andra lag vinna över oss.

När det var kvällsfika fick vi mackor, kräm och tårta! Tårta fick vi eftersom Oliver fyllde 15 år, grattis! Dagen avslutades med kvällsandakt och kramring. Under kvällsandakten fick vår familje-mamma Johanna rycka in när Ledar-Elin inte klarade av att läsa hela kapitlet i Bert då det var lite pinsamma ord. Tur att vi har en så klok och duktig mamma!

Sedan sov alla gott i sina sängar och vi drömde om nobelpris och miss universum-vinnare.

Hejsvejs från kloka familjen kloker som består av Moa. G, Robin, Karl, Oscar, Matilda och ledar-Johanna! (Ja, Johanna erkänner att det där med att familje-mamman är klok och duktig skrevs av henne)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar