lördag 16 juli 2011

Ledarsång och tal

Nu bjuder vi även på texten från ledarnas sång och tal till Er konfirmander. Håll till godo!

Talet

Det var en gång för länge sedan,

kanske inte så länge sedan,

snarare 34 dagar sedan.

De var sju.

Sju stycken som hade en gemensam skapelse över de andra, hennes namn var Snövit. Pryd i vit och utstrålade en självständighet och tro om att detta läger skulle bli något speciellt,

något som aldrig förr har skådats.

De var de 7 dvärgarna som bidrog till det som nu har skapats. Till ett läger man sent kommer glömma, till en vänskap som aldrig bryts och till en upplevelse som i varje dvärg, konfirmand, skapar sin en egen betydelse av.

Tack vare Prosit, Glader, Toker, Butter, Kloker, Blyger och Trötter har läger SYD fått en historia att berätta om.

Precis som Prosit har nästan varje konfirmand fått känna förkylningen sätta sig i halsen när man som allra helst vill träna men samtidigt som lusten att hålla sig vaken på nätterna med sina vänner har lockat mer.

Precis som Glader har varje konfirmand bidragit med sin glädje till lägret. Varje konfirmand har en egen lucka med glädje och skratt att fylla ut i läger SYD. En glädje som har skapat den gemenskap vi har idag.

Precis som Toker har nog konfirmanderna tyckt att vi ledare har varit konstiga efter väckningar med trumpetsolo och balettdansöser eller morgongymnastiken där vi har erbjudit militärträning, vattenkrig överfall mot läger Nord och övat på att agera wokade grönsaker.

Precis som Butter har varje konfirmand haft sina lite sämre dagar. Kanske när förkylningen satt sig i halsen, när träningen inte gått så bra som det var tänkt eller när busen som var planerade inte blev tillåtna.

Precis som Kloker har varje konfirmand fått sig något att tänka på. Något från dagens orienteringsträning, under konfirmationsläsningen där allt mellan liv och död har diskuterats eller förmågan att kunna acceptera sina lägermedlemmar för den hon/han är.

Precis som Blyger tyckte nog konfirmanderna att de första dagarna var lite jobbiga. Många nya ansikten samtidigt som att bo tillsammans med en främmande människa är jobbigt. Blygsamheten försvann sakta men säkert efter alla lekar vi har lekt.

Precis som Trötter är nog alla trötta efter de fåtal timmar man tillbringat i sängen. Vi har klarat det då man insett att varje timme och minut tillsammans räknas som en chans till en evig vänskap.

Fyra underbara, glädjespridande och upplevelserika veckor har vi tillbringat i Eksjö. Ett minne för er, och oss alla att komma ihåg, ett minne som skapar känslor och ett minne som är evigt.Citerat av Ellinor Roosvelt : “The future belongs to those who believe in the beauty of their dream” Så våra kära konfirmander glöm inte bort att leva livet precis som du vill att det ska vara!

Sången

Konfirmander, vi vill tacka er för allt, Orientering och bibelstudier. Det har gått fort, våran tid, tillsammans.

Konfirmander, vi tackar er för allt, för vänskap och för er kärlek, vi har haft kul, för tillsammans blir vi Syyyyyydddddddd.


Som era ledare har älskat er för ni är supersköna allihop. Vaken på natten och busiga skratten vi hört.

Men fyra veckor har nu nått sitt slut och det är dags för oss att gråta ut. Så ta första steget och våga gå från Östanå, vi syns ju snart ändå ååå. Åh läger syd vad ni är bra halleluja.


Konfa, vad kan man vänta sig? Vattenattack och Kramring. Mannagrynsgröt, nakenbad och Jesus.

Det kändes som alla fyllde år, sysslor ni tvingats göra, men tillsammans är vi starka, läger Syyyyyyyd!


Som era ledare har älskat er för ni är supersköna allihop. Vaken på natten och busiga skratten vi hört.

Men fyra veckor har nu nått sitt slut och det är dags för oss att gråta ut. Så ta första steget och våga gå från Östanå, vi syns ju snart ändå ååå. Åh läger Syd vad ni är bra halleluja. Åh läger Syd vad ni är bra halleluja!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar